Securitate plati electronice (PSD2)

Informatii cu privire la metodele de securitate aplicate platilor electronice incepand cu 14 septembrie 2019

Avem noutati pentru tine legate de efectuarea platilor prin conturile Telekom Banking! Te vei putea bucura in continuare de acelasi confort si rapiditate, beneficiind de siguranta sporit prin aplicarea unor noi standarde de securitate.

Incepand cu 14 septembrie 2019, vor intra in vigoare prevederile Directivei de plati 2015/2366 (PSD2) a Uniunii Europene cu privire la „Autentificarea Stricta a Clientilor” (ASC sau SCA) pentru toate tipurile de plati electronice.

Directiva isi propune sa protejeze utilizatorii prin obligarea furnizorilor de servicii financiare sa foloseasca autentificarea prin 2 factori, adica cel putin doua dintre cele trei tipuri existente de autentificare a identitatii in vederea verificarii platilor. Metodele de autentificare sunt fie bazate pe cunostinte (de exemplu, parole), pe posesie (de exemplu, token-uri) sau pe identitate (autentificare biometrica, de exemplu, amprenta).

Astfel, incepand cu 14 septembrie 2019, vei avea la dispozitie metode de autentificare si autorizare  a platilor electronice prin Internet Banking, prin aplicatia de mobile Telekom Banking si cu cardul, inclusiv platile contactless la POS

Cui se aplica noile reglementari privind Autentificarea Stricta a Clientilor

Cui se aplica noile reglementari privind Autentificarea Stricta a Clientilor?

Cerintele de Autentificare Stricta a Clientilor se vor aplica tuturor cardurilor de plata emise in Spatiul Economic European, precum si comerciantilor si furnizorilor de servicii stabiliti in Spatiul Economic European. Reglementarea impacteaza toate operatiunile electronice bancare, precum transferul bancar si platile cu cardul.