Cat trebuie sa platesti?

Cat trebuie sa platesti?

 Dobanda aplicata la credit depinde de valoarea creditului si de profilul tau socio-demografic si istoricul de plata la alte credite.

  • Dobanda variabila incepand de la 7,8%

Rata anuala a dobanzii este variabila, fiind formata din indicele IRCC + marja fixa pe toata durata contractului. Marja fixa este stabilita individual in functie de profitul tau de risc si istoricul de plata la alte credite.

Rata anuala a dobanzii este revizuita la fiecare 3 luni, in functie de valoarea indicelui IRCC publicat de BNR in ultima zi bancara din lunile martie, iunie, septembrie si decembrie. Astfel, rata anuala a dobanzii revizuita cu valoarea indicelui IRCC se va aplica incepand cu prima zi din luna imediat urmatoare revizuirii indicelui, respectiv data de 1 a lunilor ianuarie, aprilie, iulie si octombrie. Valoarea indicelui IRCC in vigoare poate fi consultata aici.

 

  • Dobanda fixa pe toata durata creditului incepand de la 7,9%

Rata dobanzii difera in functie de profilul socio-demografic si suma creditului.

 

  • Comisioane

Comision de analiza dosar

300 Lei

Comision de administrare credit

0 Lei

Comision de rambursare anticipata

0%

Comision de administrare cont curent

0 Lei/luna sau 3 Lei/luna daca nu se incaseza lunar in cont cel putin 650 Lei

  • Alte costuri
  • Taxa de inregistrare la Arhiva Electronica (in functie de valoarea creditului): 87,6 Lei
  • Comision de transfer a sumei refinantate: 0 Lei
  • In cazul unor servicii prestate la cererea clientului pe parcursul derularii contractului de credit se va aplica un comision unic in valoare de 100 Lei.
  • Nu exista costuri suplimentare pentru asigurare de viata sau somaj, intrucat nu este necesara incheierea unor astfel de polite de asigurare.
  • Exemple de calcul

Credit cu dobanda variabila

 

Pentru un credit de nevoi personale de 70.000 lei acordat pe o perioada de 5 ani cu virare venit: DAE 8,43%, rata credit 1.413 lei si valoarea totala platibila 85.327 lei. Rata anuala a dobanzii variabile luate in calcul: 7,80% fiind formata din marja fixa pe toata durata contractului 5,92% + IRCC (1,88% valabil in perioada ianuarie – martie 2021). DAE include comisionul de analiza dosar (300 lei), taxa de inregistrare la Arhiva Electronica (87,6 lei) si comisionul de administrare cont curent (3 lei/luna).

 

Credit cu dobanda fixa

 

Pentru un credit  de nevoi personale de 70.000 lei acordat pe o perioada de 5 ani : DAE 8,54%, rata credit 1.419 lei si valoarea totala platibila 85.528 lei. Rata anuala a dobanzii fixe pe toata durata contractului: 7,9%. DAE include comisionul de analiza dosar (300 lei), taxa de inregistrare la Arhiva Electronica (87,6 lei) si comisionul de administrare cont curent (3 lei/luna).