Cat trebuie sa platesti?

Cat trebuie sa platesti?

 Dobanda aplicata la credit depinde de valoarea creditului si de profilul tau socio-demografic si istoricul de plata la alte credite.

  • Dobanda variabila incepand de la 7,67%

Rata anuala a dobanzii este variabila fiind formata din indicele IRCC + marja fixa pe toata durata contractului. Marja fixa este stabilita individual in functie de profilul tau de risc si istoricul de plata la alte credite.

Rata anuala a dobanzii este revizuita la fiecare 3 luni, in functie de valoarea indicelui IRCC publicat de BNR in ultima zi bancara din lunile martie, iunie, septembrie si decembrie. Astfel, rata anuala a dobanzii revizuita cu valoarea indicelui IRCC se va aplica incepand cu prima zi din luna imediat urmatoare revizurii indicelui, respectiv data de 1 a lunilor ianuarie, aprilie, iulie si octombrie. Valoarea indicelui IRCC in vigoare poate fi consultata aici.

Rata lunara a creditului va fi recalculata atunci cand rata anuala a dobanzii variabile este actualizata cu valoarea indicelui IRCC publicat de BNR. Vei primi o informare pe email despre modificare.

  • Dobanda fixa pe toata durata creditului incepand de la 7,9%

 

Rata dobanzii difera in functie de profilul sociodemografic, suma si destinatia creditului, precum si in functie de optiunea de virare integrala a venitului.

  • Comisioane

Comision de analiza dosar

300 Lei

Comision de administrare credit

0 Lei

Comision de rambursare anticipata

0%

Comision de administrare cont curent

0 Lei/luna sau 3 Lei/luna daca nu se incaseza lunar in cont cel putin 650 Lei

  • Alte costuri
  • Taxa de inregistrare la Arhiva Electronica (in functie de valoarea creditului): 65,7 Lei
  • Comision de transfer a sumei refinantate: 0 Lei
  • In cazul unor servicii prestate la cererea clientului pe parcursul derularii contractului de credit se va aplica un comision unic in valoare de 100 Lei.
  • Nu exista costuri suplimentare pentru asigurare de viata sau somaj, intrucat nu este necesara incheierea unor astfel de polite de asigurare.
  • Exemple de calcul


Credit cu dobanda variabila

Pentru un credit de refinantare de 70.000 Lei acordat pe o perioada de 5 ani cu virare venit: DAE 8,28%, rata lunara 1.408 lei si valoarea totala platibila 85.045 Lei. Rata anuala a dobanzii variabile luata in calcul: 7,67%, formata din marja fixa pe toata durata contractului 5,50% + IRCC (2,17% valabil in perioada octombrie - decembrie 2020). DAE include comisionul de analiza dosar (300 lei), taxa de inregistrare la Arhiva Electronica (65,7 Lei) si comisionul de administrare cont curent (3 Lei/luna).

 

Credit cu dobanda fixa

Pentru un credit de refinantare de 70.000 lei acordat pe o perioada de 5 ani cu virare venit: DAE 8,53%, rata credit 1.419 lei si valoarea totala platibila 85.506 lei. Rata anuala a dobanzii fixe pe toata durata contractului: 7,9%. DAE include taxa de inregistrare la Arhiva Electronica (65,7 lei) si comisionul de administrare cont curent (3 lei/luna).