Confidentialitate si protectia datelor

Confidentialitatea informatiilor

Confidentialitatea informatiilor

 

Pentru protejarea datelor, informatiilor, documentelor si a materialelor transmise de catre dumneavoastra prin intermediul acestui site, Banca solicita utilizarea tehnologiilor de criptare pentru anumite tipuri de transmisii. Oferirea acestor tehnologii cat si utilizarea altor masuri de protejare a datelor si informatiilor confidentiale sunt menite sa ofere securitatea corespunzatoare a acestora. Banca nu poate garanta ca informatia transmisa prin Internet este securizata, sau ca aceste transmisii nu vor fi intarziate, intrerupte, interceptate sau nu vor prezenta erori.

Pentru accesarea sau utilizarea anumitor sectiuni cuprinse in cadrul acestui site veti stabili sau primi de la Banca coduri de identificare, parole, coduri de securitate si dispozitive. Dumneavoastra sunteti obligat sa pastrati toate si oricare dintre acestea, secrete si in siguranta. Dumneavoastra veti fi deplin raspunzator pentru toate activitatile care presupun utilizarea codurilor/parolelor/dispozitivelor mentionate mai sus, iar Banca va considera ca oricare si toate instructiunile trimise prin intermediul acestor coduri/parole/dispozitive provin de la dumneavoastra si reprezinta vointa dumneavoastra. Banca nu va putea fi considerata raspunzartoare pentru nici un prejudiciu cauzat de modul in care dumneavoastra ati pastrat confidentialitatea si/sau securitatea acestor coduri/parole/dispozitive.

Politica de prelucrare a datelor cu caracter personal

Va rugam sa consultati Informarea privind prelucrarea datelor cu caracter personal .

Banca depune toate eforturile pentru a asigura exercitarea drepturilor dumneavoastra. Cu toate acestea, exercitarea drepturilor dumneavoastra poate fi limitata in cazul incidentei anumitor obligatii legale (de exemplu nu vom putea da curs unei cereri de stergere daca exista o obligatie legala de pastrare impusa de legislatia privind prevenirea si combaterea spalarii banilor sau de legislatia fiscala).

In orice moment, aveti dreptul sa va opuneti, din motive legate de situatia particulara in care va aflati, prelucrarii datelor dumneavoastra cu caracter personal, daca prelucrarea este intemeiata pe interesul legitim al Bancii. In acest caz, vom inceta prelucrarea datelor dumneavoastra cu caracter personal, cu excepția cazului in care continuarea prelucrarii are la baza motive legitime intemeiate care prevaleaza asupra drepturilor si intereselor dumneavoastra   sau daca scopul prelucrarii este constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta. 

In cazul in care vom prelucra automat datele dumneavoastra cu caracter personal, inclusiv prin crearea de profiluri, aveti dreptul de a nu face obiectul unei decizii bazate exclusiv pe acest tip de prelucrare. Orice astfel de decizie se va intemeia fie pe consimtamantul dumneavoastra, fie pe necesitatea incheierii sau executarii unui contract sau pe o obligatie legala impusa Bancii.

Fiecare produs sau serviciu bancar comercializat de catre Banca are in vedere optiunile si informatiile pe care dumneavoastra le furnizati. Pe baza consimtamantului dumneavoastra vom prelucra datele cu caracter personal pentru a putea determina cu acuratete produsele si serviciile Bancii pentru care sunteti eligibil sau care consideram ca se potrivesc nevoilor dumneavoastra.

De asemenea, pentru a putea incheia contractul cu dumneavoastra, este necesar sa evaluam bonitatea dumneavoastra. In aceste scopuri vom folosi mecanisme de prelucrare automata (inclusiv crearea de profiluri), care ne vor ajuta sa evaluam profilul dumneavoastra de risc si capacitatea de a rambursa creditul acordat.

Ca urmare a mecanismelor de prelucrare automata asupra datelor cu caracter personal (pe care ni le-ati furnizat in mod direct sau pe care noi le-am colectat din surse externe, inclusiv surse publice), veti fi supus unei decizii care va produce efecte juridice sau va va afecta in mod similar. Astfel de mecanisme de prelucrare iau in considerare prevederile legale carora se supune Banca, confrom prevederilor Legii Bancare. Aveti dreptul de a primi informatii suplimentare cu privire la mecanismul logic care sta la baza luarii deciziei, precum si cu privire la importanta si consecintele unei astfel de decizii (existand posibilitatea ca, la cerere, produsul sau serviciul oferit de Banca sa nu fie stabilit exclusiv in baza unei decizii automate, ci cu implicarea unui factor uman).

Nu va vom supune unei decizii exclusiv pe baza prelucrarii automatizate care produce efecte juridice asupra dumneavoastra sau va afecteaza semnificativ in mod asemanator, cu exceptia cazului in care v-ati dat in mod explicit consimtamantul pentru prelucrare, prelucrarea este necesara pentru incheierea sau executarea unui contract intre dumneavoastra si Banca.

Datele dumneavoastra cu caracter personal sunt colectate atat in mod direct, de catre Banca, cat si in mod indrect, prin terti. Banca va colecta datele dumneavoastra cu caracter personal fie (i) in mod direct, atunci cand dumneavoastra le furnizati; (ii) prin intermediarul de credite sau imputernicitii ce actioneaza in numele Bancii.

De asemenea, pentru a putea incheia contractul cu dumneavoastra cu privire la produsele Bancii, respectiv pentru a putea evalua solvabilitatea dumneavoastra vom colecta date cu caracter personal cu privire la dumneavoastra din mai multe surse, precum anumite baze de date externe la care Banca are acces, respectiv ANAF, Biroul de Credit, Ministerul Justitiei sau Oficiul National al Registrului Comertului. Vom colecta aceste date pe baza consimtamantului dumneavoastra sau in baza interesului legitim sau a indeplinirii unei obligatii legale.

Va rugam sa consultati Informarea referitoare la prelucrarea datelor personale in sistemul Biroului de Credit.

Pentru va putea trimite oferte personalizate privind produsele si serviciile Bancii, in baza consimtamantului dumneavoastra, vom colecta date cu caracter personal de la Grupul Telekom Romania.

Banca va colecta datele dumneavoastra cu caracter personal si din surse externe, precum retele de socializare, surse publice etc. Datele cu caracter personal colectate din surse diferite pot fi combinate in scopul de a va furniza produse si servicii dedicate, astfel incat sa raspundem asteptarilor dumneavoastra intr-un mod personalizat si legitim.

 

Masurile de securitate aplicate de Banca

Banca implementeaza masuri de securitate si siguranta adecvate activitatilor de prelucrare pe care le desfasoara. Banca va depune toate eforturile rezonabile pentru a va proteja datele cu caracter personal aflate in posesia sau sub controlul nostru prin stabilirea unor masuri adecvate securitate in vederea prevenirii accesarii, colectarii, utilizarii, copierii, modificarii sau divulgarii neautorizate, precum si a altor riscuri similare.

Nu putem sa ne asumam raspunderea si nici sa asiguram securitatea informatiilor pe care le transmiteti prin internet si va indemnam sa luati toate masurile de precautie pentru a va proteja datele cu caracter personal atunci cand utilizati astfel de platforme. Va recomandam sa va schimbati des parolele, sa utilizati o combinatie de litere si cifre si sa va asigurati ca utilizati un browser securizat.

Datele dumneavoastra cu caracter personal vor fi transmise de catre Banca in cazul in care ati consimtit la o astfel de prelucrare, daca exista un interes legitim al Bancii sau daca Banca are o obligatie legala in acest sens.

Cu respectarea prevederilor legale aplicabile, datele dumneavoastra cu caracter personal pot fi comunicate catre urmatoarele categorii de destinatari: afiliati; imputerniciti; intermediari de credit; Grupul Telekom Romania, banci externe, societati de carduri de credit si furnizorii acestora (in legatura cu transferul de fonduri, efectuarea de plati, plata cecurilor si alte tranzactii); asiguratori; agenti, contractori sau furnizori de servicii care asigura serviciile operationale ale Bancii (precum servicii de curierat, telecomunicatii, IT, plati, prelucrare, formare, stocare, arhivare, servicii de investigatii aferente asistentei pentru clienti sau alte servicii catre Banca); autoritati relevante de reglementare (precum Banca Nationala a Romaniei, Centrala Riscurilor de Credit, Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor, ministere, consilii statutare sau autoritatile si/sau agentiile responsabile cu aplicarea legii, la nivel local sau international), Arhivele Nationale, agenti de colectare, recuperare creante si reposedare in legatura cu executarea obligatiilor de rambursare a imprumuturilor si facilitatilor de credit, oricare alta parte fata de care ne-ati autorizat sa dezvaluim datele dumneavoastra cu caracter personal sau catre care exista un interes legitim al nostru.

Nu vom transfera datele dumneavoastra cu caracter personal in afara Uniunii Europene / Spatiului Economic European in alte scopuri diferite de cele mentionate mai sus, cu exceptia cazului in care legea prevede altfel. Masuri de protectie determinate vor fi implementate in situatia unui astfel de transfer, iar dumneavoastra veti fi notificat in consecinta. Stocarea datelor dumneavoastra cu caracter personal va fi efectuata cu respectarea prevederilor legale aplicabile Bancii.

Pentru scopurile metionate anterior, Banca va prelucra datele dumneavoastra personale pe intreaga durata a relatiei cu Banca si/sau pe durata in care acesta relatie si/sau oricare tranzactie aferenta poate fi contestata si/sau pe durata mentionata in legislatia in vigoare, respectiv 5 ani (prevenirea spalarii banilor, Biroul de Credit, etc.).

Puteti transmite solicitari legate de modalitatea in care Banca prelucreaza datele dumneavoastra cu caracter personal si va puteti exercita drepturile in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal:

• personal printr-o cerere depusa intr-un punct de vanzare dedicat serviciilor bancare din reteaua Telekom si a partenerilor selectati;

• pe adresa noastra dedicata de e-mail: contact@telekombanking.ro;

• prin posta la adresa Str Menuetului nr.12, Bucharest Business Park, Cladirea D, Et 4, Sector 1, Bucuresti

• telefonic la +40 21 9253.