Cat trebuie sa platesti?

Cat trebuie sa platesti?

  • Rata anuala de dobanda aplicata planului de rate pentru achizitia de telefoane/tablete

liber_la_telefoane

  • Rata anuala a dobanzii aplicata sumelor utilizate din Overdraft, cu exceptia planului de rate pentru achizitia de telefoane/tablete

Rata anuala a dobanzii aplicabila Overdraftului este variabila fiind formata din indicele IRCC + 12,58% marja fixa pe durata contractului.

Rata anuala a dobanzii este revizuita la fiecare 3 luni, in functie de valoarea indicelui de referinta trimestrial pentru creditele acordate consumatorilor (IRCC) publicat de BNR la finalul fiecarui trimestru (in ultima zi bancara din lunile martie, iunie, septembrie si decembrie). IRCC aplicabil pentru trimestrul urmator va fi calculat, conform prevederilor legale in vigoare, ca medie aritmetica a indicilor de referinta publicati in fiecare zi lucratoare din trimestrul anterior pe website-ul Bancii Nationale a Romaniei. Astfel, rata anuala a dobanzii revizuita cu valoarea indicelului IRCC se va aplica incepand cu prima zi din luna imediat urmatoare revizurii indicelui IRCC, respectiv data de 1 a lunilor ianuarie, aprilie, iulie si octombrie. Valoarea indicelui IRCC in vigoare poate fi consultata aici.

  •  Comisioane

Comisioane_overdraft

  • Alte comisioane

In cazul unor servicii prestate la cererea clientului pe parcursul derularii contractului de credit se va aplica un comision unic in valoare de 100 Lei.

  • Exemplu de calcul

Pentru o limita de Overdraft de 5.367 lei acordata pentru o perioada de 5 ani, DAE este 17,11%, iar valoarea totala platibila este 9.633 lei. Rata anuala a dobanzii variabile: 15,23% formata din marja fixa 12,58 % + IRCC (2,65% - valabil in perioada Iulie – Septembrie 2022). In calculul DAE s-a inclus comisionul de administrare cont curent de 3 lei/luna. DAE s-a calculat considerand ca rata anuala a dobanzii si celelalte costuri raman neschimbate pe toata perioada contractului de credit, iar limita totala de overdraft este utilizata integral in ziua acordarii overdraftului.