Cat trebuie sa platesti?

Cat trebuie sa platesti?

 Dobanda aplicata la credit depinde de valoarea creditului si de profilul tau socio-demografic si istoricul de plata la alte credite.

 • Dobanda variabila incepand de la 7%

Rata anuala a dobanzii este variabila, fiind formata din indicele IRCC + marja fixa pe toata durata contractului. Marja fixa este stabilita individual in functie de profitul tau de risc si istoricul de plata la alte credite.

Rata anuala a dobanzii este revizuita la fiecare 3 luni, in functie de valoarea indicelui IRCC publicat de BNR in ultima zi bancara din lunile martie, iunie, septembrie si decembrie. Astfel, rata anuala a dobanzii revizuita cu valoarea indicelui IRCC se va aplica incepand cu prima zi din luna imediat urmatoare revizuirii indicelui, respectiv data de 1 a lunilor ianuarie, aprilie, iulie si octombrie. Valoarea indicelui IRCC in vigoare poate fi consultata aici.

 

 • Dobanda fixa pe toata durata creditului incepand de la 7,9%

Rata dobanzii difera in functie de profilul socio-demografic si suma creditului.

 

 • Comisioane

Comision de analiza dosar

300 Lei

Comision de administrare credit

0 Lei

Comision de rambursare anticipata

 • 1% daca perioada de timp dintre rambursarea anticipata si data convenita pentru incetarea contractului de credit este mai mare de 1 an
 • 0,5% daca perioada de timp dintre rambursarea anticipata si data convenita pentru incetarea contractului de credit este mai mica de 1 an

Comision de administrare cont curent

0 Lei/luna sau 3 Lei/luna daca nu se incaseza lunar in cont cel putin 650 Lei

 • Alte costuri
 • Taxa de inregistrare la Arhiva Electronica (in functie de valoarea creditului): 87,6 Lei 
 • Comision de transfer a sumei refinantate: 0 Lei
 • In cazul unor servicii prestate la cererea clientului pe parcursul derularii contractului de credit se va aplica un comision unic in valoare de 100 Lei.
 • Nu exista costuri suplimentare pentru asigurare de viata sau somaj, intrucat nu este necesara incheierea unor astfel de polite de asigurare.
 • Exemple de calcul

Credit cu dobanda variabila

 

Pentru un credit de refinantare de 80.000 lei acordat pe o perioada de 7 ani cu virare venit, la o rata anuala a dobanzii variabile de 7% (formata din marja fixa pe toata durata contractului 5,92% + IRCC 1,08% valabil in perioada Octombrie – Decembrie 2021), rata lunara a creditului este 1.207 lei, valoarea totala platibiaă 101.810 lei si DAE 7,38%. Comisionul de analiza dosar este 300 lei, taxele aferente serviciilor pentru Arhiva Electronica de Garanții Mobiliare (inregistrare 87,6 lei, stingere 43,8 Lei), comision de administrare cont curent (3 lei/luna).

 

Credit cu dobanda fixa

 

Pentru un credit de nevoi personale de 70.000 lei acordat pe o perioada de 5 ani cu virare venit, la o rata anuala a dobanzii fixa pe toata durata contractului de 7,9%, rata lunara a creditului este 1.416 lei, valoarea totala platibila 85.527 lei si DAE 8,54%. Comisionul de analiza dosar este 300 lei, taxele aferente serviciilor pentru Arhiva Electronica de Garantii Mobiliare (inregistrare 87,6 lei, stingere 43,8 Lei), compensatie pentru rambursare anticipata: 0,5% sau 1% daca perioada de timp ramasa din credit este mai mica, respectiv mai mare de 1 an, comision de administrare cont curent (3 lei/luna).