Cat trebuie sa platesc pentru un Credit de refinantare?

Dobanda aplicata la credit depinde de valoarea creditului si de profilul tau socio-demografic si istoricul de plata la alte credite.

 • Dobanda fixa pe toata durata creditului

d_fixa_v2

 • Dobanda variabila incepand de la 8,4%

Rata anuala a dobanzii este variabila fiind formata din indicele IRCC + Marja fixa pe toata durata contractului. Marja fixa este stabilita individual in functie de profilul de risc si istoricul de plata al clientului la alte credite.

Rata anuala a dobanzii este revizuita la fiecare 3 luni, in functie de valoarea indicelui IRCC publicat de BNR in ultima zi bancara din lunile martie, iunie, septembrie si decembrie. Astfel, rata anuala a dobanzii revizuita cu valoarea indicelului IRCC se va aplica incepand cu prima zi din luna imediat urmatoare revizurii indicelui, respectiv data de 1 a lunilor ianuarie, aprilie, iulie si octombrie. Valoarea indicelui IRCC in vigoare poate fi consultata aici.

 • Comisioane

comision_credit_refinantare

 • Alte costuri
  • Taxa de inregistrare la Arhiva Electronica (in functie de valoarea creditului): 65,7 Lei
  • Comision de transfer a sumei refinantate: 0 Lei
  • In cazul unor servicii prestate la cererea clientului pe parcursul derularii contractului de credit se va aplica un comision unic in valoare de 100 Lei.
  • Nu exista costuri suplimentare pentru asigurare de viata sau somaj intrucat nu este necesara incheierea unor astfel de polite de asigurare
 • Exemplu de calcul

Credit cu dobanda fixa

Pentru un credit de 30.000 Lei acordat pe o perioada de 5 ani: DAE 11,24%, rata credit 643 lei si valoarea totala platibila 38.780 Lei. Rata anuala a dobanzii fixa pe toata durata contractului: 10,40%. DAE include taxa de inregistrare la Arhiva Electronica (65,7 Lei) si comisionul de administrare cont curent (3 Lei/luna).

Credit cu dobanda variabila

Pentru un credit de 30.000 Lei acordat pe o perioada de 5 ani: DAE 12,32%, rata credit 658 lei si valoarea totala platibila 39.676 Lei. Rata anuala a dobanzii variabile luate in calcul este 11,40%, fiind formata din marja fixa pe toata durata contractului IRCC + 9,04% (2,36% valabil in perioada Mai - Iunie 2019). DAE include taxa de inregistrare la Arhiva Electronica (65,7 Lei) si comisionul de administrare cont curent (3 Lei/luna).