Cat ma costa un overdraft?

Untitled1

Rata anuala a dobanzii aplicabila este variabila fiind stabilita conform formulei ROBOR 3 luni + Marja fixa a Bancii. Rata anuala a dobanzii este revizuita la fiecare 3 luni, in functie de valoarea indicelui ROBOR 3 luni publicat de BNR in ultima zi bancara din lunile martie, iunie, septembrie si decembrie. Astfel, rata anuala a dobanzii revizuita cu valoarea indicelului ROBOR 3 luni se va aplica incepand cu prima zi din luna imediat urmatoare revizurii indicelui ROBOR 3 luni, respectiv data de 1 a lunilor ianuarie, aprilie, iulie si octombrie.

Exemplu de calcul

DAE 15,75% si valoarea totala platibila 9.317,32 lei, calculate pentru o limita de Overdraft de 5.367 Lei acordata pentru o perioada de 5 ani. Rata anuala a dobanzii variabile: 14.05% formata din ROBOR 3 luni (2.05% valabil la 29 decembrie 2017) + 12% marja fixa a Bancii.

DAE s-a calculat considerand ca rata anuala a dobanzii si celelalte costuri raman neschimbate pe toata perioada contractului de credit, iar limita totala a overdraftului este utilizata integral in ziua acordarii overdraftului.