Cat ma costa un overdraft?

  • Rata anuala a dobanzii

Rata anuala a dobanzii aplicabila overdraftului este variabila fiind formata din indicele ROBOR 3M + 12% marja fixa pe durata contractului.

Rata anuala a dobanzii este revizuita la fiecare 3 luni, in functie de valoarea indicelui ROBOR 3M publicat de BNR in ultima zi bancara din lunile martie, iunie, septembrie si decembrie. Astfel, rata anuala a dobanzii revizuita cu valoarea indicelului ROBOR 3M se va aplica incepand cu prima zi din luna imediat urmatoare revizurii indicelui ROBOR 3M, respectiv data de 1 a lunilor ianuarie, aprilie, iulie si octombrie. Valoarea indicelui Robor 3M in vigoare poate fi consultata aici.

1_1

  • Comisioane

2

  • Alte comisioane

In cazul unor servicii prestate la cererea clientului pe parcursul derularii contractului de credit se va aplica un comision unic in valoare de 100 Lei.

  • Exemplu de calcul

Pentru o limita de Overdraft de 5.367 lei acordata pentru o perioada de 5 ani, DAE este 16,87%, iar valoarea totala platibila este 9.578 lei. Rata anuala a dobanzii variabile: 15,02% formata din marja fixa 12% + ROBOR 3M (3,02% valabil in perioada Ianuarie-Martie 2019). In calculul DAE s-a inclus comisionul de administrare cont curent de 3 lei/luna. DAE s-a calculat considerand ca rata anuala a dobanzii si celelalte costuri raman neschimbate pe toata perioada contractului de credit, iar limita totala de overdraft este utilizata integral in ziua acordarii overdraftului.