Care sunt avantajele contului de economii?

Care sunt avantajele contului de economii?

Economisesti in ritmul tau

Alege sa-ti deschizi un cont de economii pentru a-ti putea realiza mai usor dorintele sau pentru a avea o rezerva de bani usor accesibila. Tu decizi cand si cat vrei sa economisesti in lei, EUR, USD sau GBP, fara sa fii conditionat de termene de scadenta. Nu exista o suma minima impusa pentru deschiderea contului de economii si nici nu esti penalizat in vreun fel daca decizi sa folosesti banii depusi in cont dupa o perioada scurta de timp.  

Administrare 100% online a contului de economii

Toate operatiunile prin contul tau de economii se intampla online folosind Internet si Mobile Banking. Deschizi rapid contul in valuta dorita, la orice ora si de oriunde te-ai, transferi instant banii din contul curent in contul de economii atunci cand doresti si la fel de repede ii poti transfera inapoi in contul curent ca sa-i folosesti atunci cand ai nevoie.

 

Dobanda garantata

Pentru sumele depuse in contul de economii se va calcula zilnic dobanda, iar la sfarsitul lunii o vei primi in cont. Chiar daca decizi la un moment dat ca ai nevoie sa folosesti o parte din banii economisiti in cont, nu vei pierde dobanda acumulata pana in acel moment. O vei primi la sfarsitul lunii impreuna cu dobanda calculata in continuare pentru sumele ramase in contul de economii.

 

Acces gratuit la banii economisiti prin card

Poti folosi oricand, partial sau total, banii economisiti si nu platesti comisioane. Ii transferi instant in contul curent prin Internet si Mobile Banking si, apoi, prin Cardul de debit Instant sau Personalizat ii poti retrage gratuit la orice ATM din lume sau ii poti folosi pentru plati fara comision la POS si pe internet. 

Zero comisioane

Nu pierzi niciun ban din economiile tale pe comisioane bancare. Deschiderea si administrarea contului de economii este gratuita, iar atunci cand faci transferuri online intre contul curent si contul de economii nu platesti niciun comision. Pentru a constitui un cont de economii este necesar sa detii un cont curent in lei si in valuta contului tau de economii, pentru care nu platesti comisioane de administrare daca incasezi lunar in cont minimum 650 de lei.

Garantarea depozitelor

Fondurile din conturile de economii sunt garantate in limita a 100.000 EUR prin Fondul de Garantare Bancar din Polonia. Informatii despre termenii si conditiile aplicate regasesti aici.