Alior Bank API

In conformitate cu Directiva privind Serviciile de Plata 2 (PSD2), prestatorii de servicii de plata pot accesa conturi de plati online prin intermediul variantei de test a portalului dedicat.
 
Portalul este un site web specializat care constituie un ghid de orientare si informare pentru dezvoltatorii care doresc sa utilizeze publicatiile API ale Bancii in scopuri de testare.
 Continutul site-ului este disponibil pentru toti utilizatorii de Internet, dar functionalitatea portalului este disponibila numai pentru utilizatorii inregistrati.
 
Urmatorii termeni au urmatorul inteles:
API - interfata de programare a aplicatiilor pusa la dispozitie de Alior Bank pe portalul care permite utilizarea datelor de testare si a serviciilor legate de un anumit API.
Aplicatie - Aplicatie utilizata inregistrata pe portalul Alior Bank care utilizeaza API in mediul de testare.
Date privind datele sandbox - datele de testare sunt pregatite exclusiv pentru cerintele de dezvoltare a aplicatiei
Documentatie - instructiuni, descrieri si clarificari legate de API publicate pe portal
Formular de inregistrare - un formular care permite inregistrarea pe portalul,
Parola - un set unic de caractere. Parola trebuie sa aiba cel putin 8 caractere si sa includa cel putin 3 din 4 caractere: litere mici, litere mari, numere, caractere speciale. Parola nu poate contine numele, prenumele sau numele companiei.
Cont utilizator / Cont inregistrat - Drepturi de acces la site atribuite unui anumit Utilizator. Fiecare cont are numele sau unic, adica login si parola,
Login - Adresa de e-mail a utilizatorului utilizata pentru a va conecta la Portal,
Inregistrare - completarea formularului de inregistrare bazat pe furnizarea datelor companiei si stabilirea datelor de conectare, precum si a parolei de acces la portal,
Termeni si conditii - reguli de utilizare a site-ului
Portal - proprietatea Alior Bank - site-ul web aflat sub numele "Alior Bank Developer", disponibil la adresa www.developer.aliorbank.pl si disponibil atat pentru utilizatorii inregistrati, cat si pentru utilizatorii neinregistrati.
Sandbox - site web care contine un mediu de testare, documentatie si resurse publicate la www.developer.aliorbank.pl
Servicii - servicii oferite utilizatorilor ca parte a site-ului,
Utilizator - o persoana fizica, o persoana juridica sau o unitate organizationala fara personalitate juridica care utilizeaza resursele si serviciile site-ului,
Utilizatorul inregistrat - o persoana fizica, o persoana juridica sau o unitate organizationala fara personalitate juridica care utilizeaza resursele si serviciile Portalului dupa ce a completat formularul de inregistrare si a semnat pe Portal.
 
Portalul permite utilizatorilor urmatoarele:
1. obtinerea de informatii privind Alior Bank API,
2. folosirea Sandbox pentru scopuri de testare ale Utilizatorului aplicatiei,
3. primirea de suport in legatura cu functionarea portalului ,  precum si in legatura cu instrumentele de testare publicate in acesta,
4. folosirea API-ului si a datelor de testare pentru cerintele Sandbox,
 
Acceseaza portalul dedicat dezvoltatorilor: https://developer.aliorbank.pl/openapipl/sb/